Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Cheesecake rece

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Crema de branza calitativa – 500 gr
• Gelatina – 3 pliculete
• Intaritor de frisca – 1 pliculet
• Lapte 150 ml pentru compozitie + 300 ml in care hidratati gelatina
• Creme Patisserie – 450 ml
• Unt calitativ – 200 gr
• Biscuiti digestivi – 400 gr
• Scortisoara macinata – 2 lingurite
• Zahar bourbon – 3 pliculete
• Esenta de cafea – 2 lingurite
• Zahar tos – 130 150 gr

Mod de preparare

• rupeti biscuitii si macinati-i in blenderul Oster Classic Chrome impreuna cu scortisoara
• scoateti untul din frigider si dati-l pe razatoare astfel incat sa-l imprastiati pe toata suprafata biscuitilor
• tapetati cu unt si zahar pudra o forma de tarta cu partea de jos detasabila
• incorporati in totalitate biscuitii cu untul, astfel incat sa obtineti un aluat umed si usor de modelat
• presati in toate colturile formei de tarta si intindeti stratul de biscuiti egal nivelandu-l bine
• umeziti-va mainile si apasati usor pe biscuiti pentru a crea un strat unificat
• lasati la frigider pentru cca. 15 minute pentru a se intari
• hidratati gelatina in 300 ml lapte rece
• amestecati in blenderul Oster Classic Chrome pe viteza mica, crema de branza, 150 ml lapte rece, intaritorul de frisca, esenta de cafea si Creme Patisserie
• adaugati ambele tipuri de zahar si mixati pe ultima treapta de viteza
• la foc mic, intr-un ibric, fara a ajunge la fierbere, amestecati laptele cu gelatina pana ce devine usor caldut, iar granulele de gelatina sunt complet dizolvate
• adaugati laptele cu gelatina in blenderul Oster Classic Chrome peste cealalta compozitie si amestecati pana se distribuie uniform
• scoateti forma de tarta din frigider si adaugati crema in ea
• miscati forma de tarta stanga-dreapta pana se niveleaza si lasati-o la frigider pentru cca. 2 ore.

Pofta buna!