Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Prajitura cu iaurt si capsuni

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Iaurt grecesc 400 gr
• Branza de vaci 500 gr
• Smantana pentru frisca 200 gr
• Zahar pudra 50 gr
• Extract de vanilie 1 lingurita
• Gelatina granulata 1 lingura
• Suc de portocale 1 pahar (aprox 300 ml)
• Piscoturi 150 gr
• Capsuni 500 gr

Mod de preparare

• mai intai hidratati gelatina in 3 linguri de apa rece
• puneti in vasul blenderului Oster Reversible urmatoarele ingrediente: iaurtul grecesc, branza de vaci, smantana pentru frisca, jumatate din capsuni, zaharul pudra si vanilia
• mixati pana cand obtineti o crema fina
• topiti gelatina la bain-marie si adaugati-o in crema, omogenizand apoi cu o spatula
• tapetati cu folie alimentara o forma de chec
• taiati sau rupeti piscoturile astfel incat sa fie de aceeasi inaltime cu tava de chec
• inmuiati piscoturile in suc de portocale si asezati-le vertical in tava, acoperind astfel peretii tavii
• taiati cuburi restul de capsuni si asezati-le in tava, la baza
• turnati crema in tava, avand grija sa nu cada piscoturile
• acoperiti tava cu folie alimentara si lasati la rece cel putin 2 ore
• scoateti apoi folia si rasturnati prajitura pe un platou.

Pofta buna!