Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Dovleac de placinta – 1 kg
• Morcovi – 2 buc.
• Cartofi – 2 buc.
• Smantana de gatit – 250 ml
• Busuioc – 10 frunze
• Branza de burduf – 200 gr.
• Telina – ½ buc.
• Seminte de dovleac – 20 gr.
• Sare, piper alb – dupa gust

Mod de preparare

• decojiti dovleacul si il taiati-l cubulete mici
• decojiti morcovii, telina si cartofii si taiati-le cubulete mici
• puneti-le la fiert cu o lingura de sare
• in momentul in care au fiert scurgeti intr-o oala zeama (o veti folosi mai tarziu)
• tocati busuiocul marunt si adaugati-l peste legume
• mixati legumele impreuna cu busuiocul in blenderul performant Oster Classic Chrome
• intr-un castron amestecati smantana cu cate un polonic de zeama – incercati sa o aduceti la aceeasi temperatura cu zeama, incet, pentru a nu se taia
• in momentul in care ati incorporat 7 polonice de zeama cu smantana, adaugati-o peste legumele pasate si le puneti inapoi pe foc
• micsorati focul si dati branza de burduf prin razatoare
• incorporati si branza de burduf si amestecati pentru inca cateva minute pe aragaz, la foc mic
• prajiti semintele si puneti-le in castron, ca un decor delicios deasupra supei
• optional, o puteti servi si cu crutoane sau cu bucati de chorizo prajit.

Pofta buna!