Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Reteta clafoutis cu fructe de vara

Reteta clafoutis cu fructe de vara
Reteta clafoutis cu fructe de vara

Porții

10

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pepene galben – 2 felii
• Nectarine – 2 buc.
• Zmeura – 100 gr.
• Oua – 3 buc.
• Zahar – 50 gr.
• Faina – 100 gr.
• Lapte – 250 ml
• Extract de vanilie – 1 lingurita
• Unt – 20 gr.
• Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
• Sare – un praf

Mod de preparare

• ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt
• taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta
• cu ajutorul blenderului performant Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul si vanilia
• adaugati faina, apoi laptele, putin cate putin
• mixati la viteza mica pana obtineti un aluat mai subtire, ca cel de clatite
• adaugati la final coaja rasa de lamaie si turnati compozitia in tava, peste fructe
• coaceti la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 20 - 30 de minute
• reduceti temperatura la 150 de grade spre finalul coacerii
• scoateti tava din cuptor cand prajitura s-a rumenit usor pe margini (puteti face si testul cu scobitoarea)
• lasati la racit, apoi o puteti taia.

Savurati cu placere!