Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Clafoutis cu fructe de vara

Clafoutis cu fructe de vara
Clafoutis cu fructe de vara

Porții

10

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

30m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Pepene galben – 2 felii
• Nectarine – 2 buc.
• Zmeura – 100 gr.
• Oua – 3 buc.
• Zahar – 50 gr.
• Faina – 100 gr.
• Lapte – 250 ml
• Extract de vanilie – 1 lingurita
• Unt – 20 gr.
• Coaja rasa de lamaie – 1 lingurita
• Sare – un praf

Mod de preparare

• ungeti o tava de tarta (diametru 24 cm) cu unt
• taiati pepenele galben si nectarinele in cubulete si asezati-le, impreuna cu zmeura, in tava de tarta
• cu ajutorul blenderului performant Oster Versa mixati la viteza mai mare ouale intregi cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul si vanilia
• adaugati faina, apoi laptele, putin cate putin
• mixati la viteza mica pana obtineti un aluat mai subtire, ca cel de clatite
• adaugati la final coaja rasa de lamaie si turnati compozitia in tava, peste fructe
• coaceti la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 20 - 30 de minute
• reduceti temperatura la 150 de grade spre finalul coacerii
• scoateti tava din cuptor cand prajitura s-a rumenit usor pe margini (puteti face si testul cu scobitoarea)
• lasati la racit, apoi o puteti taia.

Savurati cu placere!