Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat
Pasca fara aluat

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

50m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Branza de vaci – 600 gr.
• Stafide – 150 gr.
• Oua – 5 buc.
• Crema de whisky – 50 ml + 50 ml cognac sau rom
• Zahar – 8 - 9 linguri
• Esenta de vanilie – 1 lingurita
• Faina – 150 gr.
• Coaja rasa de la o lamaie
• Praf de copt – 1 plic
• Zeama de lamaie – 1 lingurita
• Faina si unt pentru tapetat o forma de tort cu baza detasabila
• Sare – 2 varfuri de cutit

Mod de preparare

• lasati stafidele la hidratat in crema de whisky si cognac pentru cca 1 ora
• lasati branza de vaci la scurs
• separati galbenusurile de albusuri
• introduceti in blenderul performant Oster Versa galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele cu tot cu lichidul in care s-au hidratat si esenta de vanilie
• amestecati faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt
• bateti albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie; cand acestea aproape s-au intarit, adaugati zaharul treptat si continuati sa amestecati pana ce devine lucios, si puteti tine totodata castronul cu susul in jos.
• amestecati treptat compozitia din blender cu faina si praful de copt – aveti grija sa nu formati cocoloase
• amestecati peste acestea jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impaturiti-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrati bulele de aer din albus
• adaugati compozitia in forma de tort tapetata
• introduceti-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade
• lasati-o acolo pentru 15 minute, dupa care scadeti temperatura la 150 - 160 de grade si lasati-o inca 35 - 40 de minute
• lasati-o sa se raceasca, dupa care scoateti-o din forma
• o puteti servi simpla sau cu diverse topping-uri, precum sos de caramel, dulceata, sos de ciocolata, smantana etc.

Pofta buna!

*o reteta Bogdan Roman