Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Prajitura raw immunity booster, made by Raw Chef Ligia Pop

Prajitura raw immunity booster, made by Raw Chef Ligia Pop

Porții

5

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• Migdale – 100 gr.
• Canepa decorticata – 100 gr.
• Gelatina din tarate de psyllium – 70 gr.
• Fulgi de cocos – 50 gr.
• Mix de polen, miere si pastura – 70 gr.

Crema:
• Mere – 2 buc. feliate
• Dovleac placintar – 2 - 3 cubulete
• Gelatina din tarate de psyllium – 50 gr.
• Mix de polen, miere si pastura – 70 gr.
• Radacina de ghimbir – 1 cm
• Turmeric – 25 gr.
• Mix condimente iarna – 10 gr.
• Apa – 500 ml

Pentru ornat:
• Flori de galbenele
• Fulgi de nuca de cocos
• Merisoare / coacaze rosii

Mod de preparare

• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina
• puneti intr-un bol gelatina din psyllium (obtinuta din seminte de psyllium inmuiate in prealabil in 150 ml apa) si adaugati putina apa pentru a o dilua
• adaugati in bol faina de migdale, canepa decorticata, mixul de polen, miere si pastura si fulgii de cocos si amestecati compozitia pana se formeaza un blat lipicios compact. Se lasa deoparte si se prepara crema.
• pentru prepararea cremei, puneti in blenderul performant Oster Versa gelatina din tarate de psyllium, merele feliate, cubuletele de dovleac, mixul de condimente de iarna (scortisora, anason, cuisoare), turmericul, ghimbirul, mixul de polen, miere si pastura, adaugati putina apa si mixati pentru cateva secunde pana cand se formeaza o crema fina omogena
• pentru asamblarea prajiturii, intr-o forma culinara circulara de dimensiunea aproximativa 10/10 cm presati o parte din blat. Puteti folosi si forme mai mici sau mai mari. Blatul trebuie sa aiba inaltimea minima de 1 cm. Peste el se toarna o parte din crema si se orneaza cu nuca de cocos, merisoare sau alte fructe, precum afine, catina sau coacaze si flori comestibile.
• se consuma imediat, fiindca nutrientii si gustul se vor altera cu trecerea timpului.

Prajiturile si preparatele raw sunt solutii pentru intarirea sistemului imunitar, pentru un plus de energie, datorita concentratiei mare de nutrienti pretiosi. Stim ca in general prajiturile facute cu zahar rafinat slabesc sistemul imunitar, fiindca zaharul ataca sistemul imun si scoate fortat calciul din corp. De aceea, atat pentru adulti cat si pentru copii, incercati cat mai des sa inlocuiti deserturile traditionale cu cele in stare cruda sau raw. Acestea nu contin zahar rafinat, agenti de crestere daunatori pentru sistemul digestiv, nu ingrasa, sunt sanatoase si in plus, ofera corpului nutrienti valorosi si necesari pentru o sanatate de invidiat.

Savurati cu placere!