Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

3 idei de supa-crema

3 idei de supa-crema

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Supa crema de morcov cu mar copt si lapte de cocos:
• Morcov – 4 buc
• Mar copt – 2 buc.(1 pentru copt, 1 pentru chips-uri)
• Apa de la Morcovi – 400 ml
• Lapte de cocos – 100 ml
• Rozmarin – 3 crengute
• Fistic prajit – 30 g
• Agrise – 15 g
• Sare, piper – dupa gust
• Ulei de masline – 50 ml

Supa crema de pastarnac, pere si chili:
• Pastarnac – 4 buc
• Chili deshidratat – 1 buc
• Sare, piper – dupa gust
• Nuca prajita – 50 g
• Para Williams – 1 buc
• Smantana de gatit – 150 ml
• Apa de la pastarnac – 600 ml
• Supa crema de conopida si cartofi dulci cu bacon prajit
• Conopida – 1 buc
• Cartofi dulci – 3 buc
• Apa de la cartofi – 1 litru
• Bacon prajit – 200 g
• Parmezan ras – 120 g
• Ulei de masline – 30 ml
• Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Supa crema de morcov cu mar copt si lapte de cocos:
  • Taie morcovii rondele si pune-i la fiert intr-un litru de apa cu sare;
  • Taie felii de mar subtiri;
  • Pune hartie de copt intr-o tava, insira rondelele de mar taiate subtire, si marul intreg langa ele;
  • Baga-le in cuptorul incins in prealabil la 150 de grade Celsius;
  • Dupa cca 15 min, intoarce rondelele de mar;
  • Rondelele de mar trebuie sa fie deshidratate si usor rumenite;
  • Cand in marul intreg intra furculita lejer, atunci este copt;
  • Scurge apa separat de la morcovi si baga morcovii in blender si 400 ml de apa de la morcovi;
  • blendeaza pe viteza 1 a blenderului Oster SV 1000;
  • Adauga marul fara coaja si samburi peste morcov, impreuna cu laptele de cocos, sare si piper;
  • blendeaza pe viteza 1 a blenderului Oster SV 1000;
  • Prajeste fisticul si zdrobeste-l usor;
  • Desfa acele de pe crenguta de rozmarin si prajeste-le la temperatura mica, in ulei de masline;
  • Serveste supa cu fistic prajit, chips de mar, agrise si ace de rozmarin crocante;
Supa crema de pastarnac, pere si chili:
  • Taie pastarnacul rondele si puneti-l la fiert intr-un litru de apa;
  • Taie perele in jumatate si pune-le la copt intr-o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
  • Odata fiert pastarnacul, pune-l in blenderul Oster SV 1000 ipreuna cu chili-ul si adauga 600 ml din apa in care a fiert;
  • blendeaza pe viteza 1 a aparatului;
  • Scoate perele din cuptor, pune-le deasupra si adauga smantana de gatit, sare si piper;
  • blendeaza pe viteza 1 a aparatului;
  • Prajeste nuca;
  • Serveste supa cu nuca prajita;
Supa crema de conopida si cartofi dulci cu bacon prajit:
  • Desfa conopida in florete si stropeste-o cu ulei de masline;
  • Pune-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt;
  • Las-o acolo cca 15-20 min si apoi adauga parmezan ras pe deasupra;
  • Mai las-o cateva minute pana se gratineaza;
  • Cartofii dulci pune-i la fiert intr-un litru si jumatate de apa;
  • Adauga in blenderul Oster SV 1000 cartofii dulci, 1 litru de apa si blendeaza pe viteza 1;
  • Adauga apoi conopida gratinata si piper;
  • blendeaza tot pe viteza 1;
  • Taie baconul marunt si prajeste-l intr-o tigaie;
  • Scoate-l pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces;
  • Serveste supa cu bacon prajit;