Contul meu
Cosul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Inchide

Reteta humus cu ardei copt

Reteta humus cu ardei copt

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

20m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• Naut fiert (fierbinte) – 600 g
• Curry verde – 1/2 lingurita
• Usturoi copt – ¾ capatana
• Zeama de lamaie – 50 ml
• Pasta de susan (tahini) – 80 ml
• Piper alb – 1/4 lingurita
• Chimion – ½ lingurita
• Ardei kapia copt – 3 buc
• Ghiata – 5 cuburi
• Ulei de masline extravirgin – 100 ml
• Sare – dupa gust

Mod de preparare

  • Taiati ardeii kapia cubulete si pune-ti-le in blenderul Oster Reversible;
  • Fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
  • Strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, in blenderul Oster Reversible;
  • Coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita;
  • Adaugati curry verde, chimionul, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si blendati;
  • Adaugati gheata si blendati pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos;
  • Serviti cu lipie de casa;
Pofta buna !