Reteta humus cu ardei copt
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
20m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Naut fiert (fierbinte) – 600 g |
• Curry verde – 1/2 lingurita |
• Usturoi copt – ¾ capatana |
• Zeama de lamaie – 50 ml |
• Pasta de susan (tahini) – 80 ml |
• Piper alb – 1/4 lingurita |
• Chimion – ½ lingurita |
• Ardei kapia copt – 3 buc |
• Ghiata – 5 cuburi |
• Ulei de masline extravirgin – 100 ml |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
- Taiati ardeii kapia cubulete si pune-ti-le in blenderul Oster Reversible;
- Fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;
- Strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, in blenderul Oster Reversible;
- Coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita;
- Adaugati curry verde, chimionul, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si blendati;
- Adaugati gheata si blendati pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat – gheata va face humusul sa fie mai pufos;
- Serviti cu lipie de casa;